Kan een goed bed rugpijn voorkomen?

Het bed tegen rugklachten

Zoals een slecht bed rugklachten kan veroorzaken,
zo kan ook een goed bed rugpijn voorkomen of zelfs verhelpen.


Veel mensen hebben last van hun rug maar staan er niet bij stil dat dit deels wordt veroorzaakt doordat ze niet in het juiste bed slapen. Of niet op het juiste matras tegen rugklachten. Pijn in je rug kan natuurlijk ook te maken hebben met zwaar werk of een verkeerde houding overdag. Maar als het goed is, herstelt je rug zich tijdens de slaap. Als je tenminste op een bed ligt dat goed is tegen rugklachten!

Wat is het beste bed voor rugpijn en andere rugklachten?


Overdag, als je zit, staat of loopt, staan je rugwervels onder druk. Tussen elke twee harde wervels zit een schijf van zachter, sponsachtig kraakbeen. Deze zogenaamde ‘tussenwervelschijven’ zijn deels gevuld met vocht en werken gedurende de dag als schokdempers. Tijdens de dag komen ze onder druk te staan en verliezen ze vocht. Ga je liggen, dan verdwijnt de druk en kunnen ze zich weer volzuigen. Met slapen laad je ze dus als het ware weer op. En dat gaat het best en het snelst wanneer je wervelkolom een neutrale positie heeft. Die neutrale positie bereik je met de juiste lattenbodem en een goed matras.

Een bed tegen rugklachten past zich aan bij jouw lichaam


Het CAPAS systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met fysiotherapeuten en slaapexperts en geeft een gepersonaliseerde ondersteuning. Wij stellen het bed zo af dat het perfect aansluit op jouw lichaamsprofiel. Het ondersteunt je lichaam optimaal tijdens het slapen, zodat de tussenwervels zich goed kunnen herstellen. Resultaat: minder rugpijn.

CAPAS heeft ook het beste matras tegen rugpijn


Een goed bed is dus een bed dat volledig op jouw lichaam is aangepast. Wij doen dat met een lattenbodem waarbij elke lat individueel instelbaar is in zowel hardheid als hoogte. Overigens hoef jij dat niet zelf te doen. Onze slaapadviseur neemt de tijd om dat precies voor je in te stellen. Zo vinden we ook voor jou de meest gezonde lighouding. Uiteraard is ook het matras belangrijk. Een matras met te veel tegendruk zal pijnklachten veroorzaken bij de schouders en bij de heup. Daarom is een matras met de juiste hardheid, flexibiliteit en zones net zo belangrijk als een goede bodem.

Beter slapen, minder spanning op je rug


Een tweede oorzaak van rugklachten is mentale spanning: stress. Dit kan onder meer voortkomen uit slaapgebrek. Het gaat dan niet per se om de duur van de slaap, maar om de kwaliteit. Wanneer je niet de juiste houding kunt vinden tijdens het slapen kom je onvoldoende diep in slaap. Je slaapritme wordt verstoord waardoor je ook na acht uur in bed tóch niet volledig uitgerust bent. In de showroom horen we nogal eens de klacht: “Ik word ’s morgens gebroken wakker”.

Natuurlijke materialen helpen je beter slapen


Een slechte nachtrust kan behalve door een slechte houding ook komen doordat het in bed te warm, te koud of te vochtig is. Hoe meer synthetische materialen er gebruikt zijn voor het matras, hoe meer last je krijgt van transpiratievocht en een klam warm of juist koud gevoel. Ook dat kan je slaap verstoren. Het beste matras tegen rugpijn is een CAPAS-matras, gemaakt van natuurlijke materialen: Merino-wol, bamboe en natuurrubber. Hierop slaap je comfortabel en diep, waardoor je je overdag fitter voelt. Ook dit kan stress-gerelateerde rugklachten verminderen. Overigens zijn CAPAS-bedden ook geschikt voor senioren met rugklachten, dankzij het onzichtbaar in te bouwen liftsysteem.

Kom kijken en test het beste bed tegen rugpijn.


Als je zelf wilt ervaren hoe een goed bed je slaaphouding kan verbeteren en daarmee kan zorgen voor minder rugklachten, dan ben je van harte welkom aan de Industrieweg 29a in Ochten. Overigens willen wij jou graag onze volle aandacht geven, zéker als je een bed tegen rugpijn zoekt. Daarom werken wij alleen op afspraak. Plan 'm eenvoudig hieronder!

Neem voor meer informatie over het bed tegen rugpijn
gerust contact op met slaapadviseur Albert Visser.

info@capasbed.nl of bel (085) 0409 090

Wil je meer weten?

Gratis brochure

In deze brochure tref je een overzicht aan van onze collectie en materialen, vergezeld met een prijslijst. Vraag hem snel gratis aan!

Geen geblaat,
zuiver wol