Een betere slaap voor beter werk

Gouden tips voor hét verschil

Beter slapen voor beter presteren

Hoe een goed bed je
carrière kan reddenAls we de specialisten van ArboNed mogen geloven (en dat mag, want die weten álles van werken en gezondheid), ligt er een directe relatie tussen goed slapen en goed presteren. Tussen een goede nachtrust en hoge productiviteit. Mensen die slecht slapen zijn vaker ziek, maken meer fouten en zijn minder sociaal tegenover collega’s. Dat is interessante informatie voor werkgevers. Maar natuurlijk nét zo goed voor zelfstandige ondernemers. Als je serieus met je carrière bezig bent, probeer je zowel mentaal als fysiek fit te blijven. Je volgt opleidingen en houdt je vakliteratuur bij. Je gaat regelmatig sporten, en misschien heb je geïnvesteerd in een goede ergonomische stoel of zelfs een zit/sta-bureau. Ben je veel onderweg, dan kies je voor een comfortabele auto zodat je ook op lange ritten geen rugklachten krijgt. Je probeert optimale omstandigheden te creëren voor goede prestaties en een hoge productiviteit. Maar heb je ook al eens serieus nagedacht over de kwaliteit van je slaap?

Volgens een preventief medisch onderzoek van hetzelfde ArbonNed blijkt 45% van de respondenten
ontevreden is over de kwaliteit
van hun slaap.


De kans is dus groot dat ook jij niet elke dag fit als een hoentje ontwaakt, klaar om een hele dag optimaal te gaan presteren. Slaapproblemen kunnen een symptoom zijn van stress en een (dreigende) burnout. Maar ze ontstaan ook doordat de omstandigheden niet optimaal zijn. ArboNed wijst in dit artikel onder meer op onderstaande redenen: gebrek aan frisse lucht in de slaapkamer, schermgebruik vlak voor het slapen gaan, cafeïne, nicotine en alcohol en gebrek aan beweging gedurende de dag. Gek genoeg geen woord over hét slaapgereedschap bij uitstek: het bed.

Onze klanten hebben
vaak klachten


Als ontwikkelaar van Capas bedden, die ik perfect afstel op het lichaamsprofiel van de individuele slaper, spreek ik elke dag mensen met klachten. Niet over Capas natuurlijk, maar over de kwaliteit van hun slaap. Ze kunnen slecht in slaap komen, liggen de hele nacht te woelen en staan ’s morgens gebroken op. Zij lijden echt onder hun slechte nachtrust en klagen over gebrek aan energie gedurende de dag. Vaak hebben ze ook rug- en nekklachten. Ze zitten de hele dag aan een bureau of in de auto, waarbij ze hun lichaam verticaal belasten. En ’s nachts biedt hun bed niet de juiste ondersteuning. Daardoor kan de ruggengraat nooit écht ontspannen en krijgen de kraakbeenachtige tussenwervels niet de ruimte om ‘terug te veren’.

Beter-slapen-
garantie voor meer productiviteit


Je begrijpt, dit is een verkoopverhaal. Sorry, sorry. Maar als jij niet lekker slaapt, als je je ondanks je gezonde levensstijl niet fit voelt, als je rug- of nekklachten hebt en je voelt dat je productiviteit te wensen over laat, dan wil je daar toch graag verandering in brengen?

Meer weten? Bel 085 040 9090

Of plan een afspraak


Bij Capas geven we een-op-een advies over het optimale bed voor ieders lichaam. We stellen een bed samen waarop je gegarandeerd stukken beter gaat slapen. Daardoor ga je heerlijk uitgerust aan het werk en heb je meer energie gedurende de dag. Capas bedden zijn niet goedkoop. Maar stel nou dat tegelijk met je welzijn en levensgeluk ook jouw productiviteit met 10 à 20% toeneemt? Zou dat niet uitstekend zijn voor je carrière of je omzet? Meer weten over gezond slapen en fit leven? Bel 085 040 9090 of plan een afspraak!

Gratis
brochure


In deze brochure vind je alle informatie over
onze bedden. Vraag 'm snel gratis aan!