geen geblaat,
zuiver wol

het verhaal achter ons bed

wat is een goed bed voor
rugklachten en nachtzweet?

Elk lichaam is anders. Daarom maken wij bedden met een bodem die we handmatig instellen op het lichaam van elke individuele slaper. En een matras dat lekker ligt, maar wel de vorm van je lichaam 'doorgeeft' aan de lattenbodem om je rug optimaal te ontlasten. Daarnaast is het belangrijk op en onder welke materialen je slaapt. Wij kiezen voor wol en bamboe, tegelijkertijd isolerend en ventilerend. Onthou dus: een goed bed bestaat uit een juist afgestelde lattenbodem, een matras met pocketveren en beddengoed van wol en bamboe. Zodat je fit uit dromenland komt. Elke dag weer.

Opbouw van het Capas Bed - lattenbodem, matras, topper, deken

.


de eerste laag

de lattenbodem

Jouw lichaam als uitgangspunt

Wij kijken eerst naar je lichaam. Je lengte, de breedte van je schouders en heupen, we willen het allemaal weten zodat we de lattenbodem van het bed op jouw lichaam kunnen afstellen. Op maat, dus.

Ondersteunen met een lattenbodem

We stellen van elke lat apart de hardheid én de hoogte in, voor een ergonomie die aansluit bij de proporties van jouw lichaam. Zo geven we je lichaam extra ondersteuning waar dat nodig is.

Duurzaam hout en duurzaam kunststof

De latten zijn van duurzaam, gelaagd beukenhout, de vering van Hytrel, een kunststof die ook na jaren niet uitdroogt of scheurt. Vandaar die 10 jaar garantie op het bed én de lattenbodem.

.


de tweede laag

het matras.

Op temperatuur.

Ons 23 cm. dikke matras is opgebouwd uit verschillende lagen. De omhullende stof of tijk is van bamboevezels. Direct daaronder komt een laag merino-wol die de temperatuur regelt en transpiratievocht tegenhoudt.

Weg vocht!

Het uitblijven van vocht en het nog aanwezige wolvet stoot de huismijt af - goed nieuws voor mensen met allergieën. De merino-wol rust op een laag drukverdelend natuurlatex, ook wel natuurrubber genoemd.

Geveerd en wel.

Binnenin vinden we het hart van je matras: een verzameling thermisch geharde metalen pocketveren die de persoonlijke instelling en ondersteuning van de lattenbodem 1 op 1 doorgeven aan je lichaam.​​​​​​​

Rubber? Latex?

lees ik dat goed?

Inderdaad, een belangrijk onderdeel van onze matrassen is de verende laag latex. Dat klinkt lekker chemisch! Maar dat is het niet. Latex of natuurrubber wordt gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom. Deze boom geeft bij inkeping van de bast een soort witte melk. En deze melk wordt dus gebruikt voor het vervaardigen van de comfortzone in ons matras.

.


de derde laag
dekens en kussens.

Iedereen verliest ’s nachts vocht door transpiratie. Bij de een is dat een flinke mok, bij de ander wel meer dan een liter! Het hangt er natuurlijk ook van af hoe warm het is. De ideale temperatuur voor een goede nachtrust is een graad of 36, net onder de normale lichaamstemperatuur. Vocht en lichaamswarmte vormen een ideaal klimaat voor de groei van micro-organismen; bacterieën, mijten en schimmels. Voor goed én gezond slapen zorg je dat het aangenaam warm is, maar altijd met voldoende uitwegen voor vocht. Benieuwd wat dat kost?

tegen nachtzweet

merinowol.

Wol van Australische Merino-schapen bestaat uit fijne haartjes die licht kroezen, waardoor het goed ventileert. Tegelijk is het een vettige wol, die vocht uitstekend verwerkt. Het houdt je lichaam op temperatuur – verkoelend in de zomer, warm in de winter. Zonder vocht vast te houden, zodat beestjes en schimmels geen kans krijgen.

.


de vierde laag
het beddengoed.

Iedereen verliest ’s nachts vocht door transpiratie. Bij de een is dat een flinke mok, bij de ander wel meer dan een liter! Het hangt er natuurlijk ook van af hoe warm het is. De ideale temperatuur voor een goede nachtrust is een graad of 36, net onder de normale lichaamstemperatuur. Vocht en lichaamswarmte vormen een ideaal klimaat voor de groei van micro-organismen; bacterieën, mijten en schimmels. Voor goed én gezond slapen zorg je dat het aangenaam warm is, maar altijd met voldoende uitwegen voor vocht.

licht en luchtig

bamboe.

Bamboevezels zitten vol micro-gaatjes, waardoor bamboestof 60% beter absorbeert dan katoen. Door de capillaire werking wordt transpiratievocht zijwaarts afgevoerd zodat het matras relatief droog blijft.

kort samengevat

de materialen.

Wol – voor het matras, de toppers, de dekens en de kussens.

Heb je het vaak koud in bed? Of is het er juist al gauw te warm? In beide gevallen zul je genieten van onze matrasbescherming, toppers, dekens en kussens van merino-wol. Deze wol heeft als belangrijkste eigenschap dat hij zich aanpast aan de temperatuur van het lichaam. Het voelt dus nooit broeierig of klam. Tegelijk zorgt de fijne structuur samen met het nog aanwezige wolvet (lanoline) voor het afvoeren van vocht. Door het uitblijven van vocht in het matras ontstaat een vijandig klimaat voor bacteriën, schimmels en huismijt. Onze bedden zijn daardoor uitstekend geschikt voor mensen met allergieën.

Natuurlatex – voor de drukverdeling op de pocketveren.

Latex spreidt de druk van het lichaam op de pocketveren van het matras, en zorgt zo voor het nodige comfort. Latex is afkomstig van de Braziliaanse rubberboom. De winning gebeurt door diagonale inkepingen aan te brengen in de bast. De boom geeft dan een melkachtige substantie: latex. Dit wordt opgevangen in aan de boom gebonden bakjes, verzameld en bewerkt tot een elastische massa ontstaat. En van deze substantie word de zachte comfortlaag in onze matrassen gemaakt. Natuurlatex is van nature antibacterieel en schimmelwerend, terwijl ook huismijten er niet in overleven.

Textiel van bamboe – voor de matrastijk en het beddengoed.

Belangrijke voordelen van bamboe zijn de slijtvastheid, de natuurlijke afweer tegen schimmels, de temperatuur-regelende werking, de uitstekende absorberende kwaliteiten en de zijdezachte ‘touch’. Bamboe is veel beter voor het milieu dan katoen. Bamboe is een grassoort die razendsnel groeit (soms tot wel een meter per dag!) zonder meststoffen of insecticiden. Bij de productie van bamboe-stof is veel minder water nodig dan bij katoen, en ook tijdens de groei is irrigatie overbodig. Bovendien groeit het na kappen opnieuw uit dezelfde wortels omhoog. Er ontstaat dus geen gronderosie.


meer weten?
brochure aanvragen.

In onze brochure tref je een overzicht van onze collectie en materialen vergezeld met een prijslijst. Vraag hem gratis aan, en ontvang een leuke extra verrassing!

of kom langs
in onze showroom.

De beste manier om uit te vinden of een CAPAS bed bij jou past is een bezoek aan onze showroom in Ochten. We werken op afspraak en gaan er dan ook écht even voor zitten.