Bed voor de perfecte nachtrust

Natuurlijke
materialen

100% organisch

Zuiver wol, bamboevezels en natuurlatex


Bij CAPAS geloven we in pure, organische materialen. Zoals wol van alpaca's en Australische Merino-schapen met haartjes die een klein beetje kroezen, waardoor het uitstekend ventileert uitstekend en vocht goed verwerkt. Tegelijkertijd houdt het wol je lichaam altijd op temperatuur. Maar we gebruiken ook 100% natuurrubber en bamboevezels vol micro-gaatjes, waardoor de stof 60% beter absorbeert dan katoen. Bij CAPAS noemen we dat ‘lekker slapen op de natuur’. We vertellen je graag meer! Elk onderdeel uit ons bed is natuurlijk. Naast het feit dat dit duurzaam is, slaapt het ook nog veel beter! Ontdek hieronder welke natuurlijke materialen wij verwerken, en belangrijker: waarom.

01

Zuiver
wol

Wol van Merino-schapen en alpaca's


De matrassen, toppers, dekens en kussens van CAPAS bestaan uit niet-ontvette en isolerende wol van alpaca's en Australische Merino-schapen. Deze wol neemt de temperatuur van je lichaam aan en beschermt je matras tegen (transpiratie)vocht / nachtzweet. Deze wol bestaat uit fijne haartjes die licht kroezen, waardoor het goed ventileert. Tegelijk is het een vettige wol, die vocht uitstekend verwerkt. Het houdt je lichaam op temperatuur – verkoelend in de zomer, warm in de winter. Zonder vocht vast te houden, zodat beestjes en schimmels geen kans krijgen.

Vaak koud in bed?
Of juist te warm?


Heb je het vaak koud in bed? Of is het er juist al gauw te warm? In beide gevallen zul je genieten van deze wol. Wol heeft als belangrijkste eigenschap dat het zich aanpast aan de temperatuur van het lichaam. Het voelt dus nooit broeierig of klam. Tegelijk zorgt de fijne structuur samen met het nog aanwezige wolvet (lanoline) voor het afvoeren van vocht. Door het uitblijven van vocht in het matras ontstaat een vijandig klimaat voor bacteriën, schimmels en huismijt. Onze bedden zijn daardoor uitstekend geschikt voor mensen met allergieën. We vertellen je er graag meer over!

02

Bamboe
vezels

Absorberende & lichte bamboe


De omhullende stof van het matras (de tijk) en het 'bedlinnen' zijn gemaakt van bamboevezels. Deze stof voelt zacht en luxe aan en heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Bamboevezels zitten vol micro-gaatjes, waardoor bamboestof 60% beter absorbeert dan katoen. Door de capillaire werking wordt transpiratievocht zijwaarts afgevoerd zodat het matras relatief droog blijft.

Antibacterieel en schimmelwerend


Belangrijke voordelen van bamboe, die wij gebruiken voor de matrastijk en het beddengoed, zijn de slijtvastheid, de natuurlijke afweer tegen schimmels, de temperatuur-regelende werking, de uitstekende absorberende kwaliteiten en de zijdezachte ‘touch’. Bamboe is veel beter voor het milieu dan katoen. Bamboe is een grassoort die razendsnel groeit (soms tot wel een meter per dag!) zonder meststoffen of insecticiden. Bij de productie van bamboe-stof is veel minder water nodig dan bij katoen, en ook tijdens de groei is irrigatie overbodig. Bovendien groeit het na kappen opnieuw uit dezelfde wortels omhoog. Er ontstaat dus geen gronderosie.

03

Natuur
latex

Rubber voor de allerbeste drukverdeling


In de merinowollen huls van het matras huist een kern van natuurlijk latex, gewonnen uit de rubberboom. Deze zeer elastische laag natuurrubber volgt exact de contouren van het lichaam, in elke slaaphouding. in diverse hardheden ondersteunt deze latex je lichaam en verdeelt de druk voor meer comfort.

Het latex volgt exact de contouren van je lichaam


Het ideale matras volgt exact de contouren van het lichaam in elke slaaphouding zonder dat het lichaamsgewicht hier invloed op heeft. Het CAPAS-matras bestaat uit meer dan 80% Hevea brasiliensis natuurlatex en mag dus 100%-natuurrubber genoemd worden. Dit product is zeer elastisch, perfect ademend door de ronde, open celstructuur en niet. Daardoor voelt het nooit klam en verhittend aan. Alle ingrediënten in dit matras zijn van natuurlijke komaf. Natuurrubber is van nature antibacterieel en schimmel werend, terwijl ook huismijten er niet in overleven.

Benieuwd? Bel 085 040 9090

Of plan een afspraak​​​​​​​

Gratis
brochure


In deze brochure vind je alle informatie over onze bedden. Vraag 'm snel gratis aan!

Ontdek meer over het Capas bed

Bedbodems en matrassen

Hoofdborden en ombouwen

Beddengoed
en kussens

Alles wat je
wilt weten over
goed slapen